Mikautadze voegt zich in fraai lijstje met Santiago Giménez

Santiago Giménez en Georges Mikautadze staan in een mooi lijstje van het Voetbalobservatiebureau CIES. Zo staan de Feyenoorder en de Ajacied in een lijst met spitsen die onder de 23 jaar zijn en de meeste speelminuten hebben gemaakt in de top-59 competities de afgelopen 365 dagen.

Huidige Eredivisie-spelers

Hoewel de Ajax-aankoop nauwelijks tot minuten komt in Amsterdam (165 minuten) staat hij wel in de top-tien. Zo was de Georgiër bij zijn vorige club FC Metz een vaste schakel en speelt hij ook veel in het nationale elftal, waardoor hij op de nummer tien positie staat met 3365 gespeelde minuten. Gelukkig voor Giménez is het onderzoek gedaan over de afgelopen 365 dagen, waardoor de periode waar hij Danilo begin vorig seizoen voor zich moest duiden niet wordt meegerekend. De Mexicaan staat op plek zes met 3509 minuten. Bij de centrale verdedigers staat AZ-speler Alexandre Penetra op nummer tien met 3700 minuten.

Voormalige Eredivisie-spelers

De Eredivisie heeft ook een bijdrage geleverd aan de top-tien rechtsbuitens met de meeste minuten. Zo staat RB Leipzig-speler Xavi Simons op plaatst drie met 4114 minuten. Ook in de lijst van de middenvelders en linksbacks zijn twee oud-Eredivisie-spelers te vinden. Oud-Feyenoorder Orkun Kökçü is terug te vinden op plaats twee met 4414 minuten in het afgelopen jaar en voormalig AZ-linksback Milos Kerkez is met 4345 minuten ook op plaats twee te vinden.