PSV-Ajax gestaakt: objecten gegooid naar Berghuis

Inmiddels is de wedstrijd PSV-Ajax gestaakt bij een 2-0 voorsprong voor de Eindhovenaren. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük staakte de wedstrijd nadat er vanaf de tribune voorwerpen naar Steven Berghuis gegooid waren.

De goals van PSV kun je hier bkekijken.

Tijdelijke staking PSV-Ajax

Omdat Berghuis niet geraakt werd heeft de scheidsrechter de regels conform de regels tijdelijk gestaakt. Er is nu een afkoelingsperiode om het publiek rustig te krijgen en de gooier van de tribune te verwijderen. Hier zie je wat er gebeurde.

Direct nadat er gegooid werd reageerden supporters en spelers. Daarmee lijkt er een effect te ontstaan dat met het staken bij gooien bedoeld was. Daarmee is dit na de definitieve staking van FC Groningen - NEC de tweede wedstrijd die dit weekend stil ligt. Zoals gezegd, waar FC Groningen - NEC definitief gestaakt werd gaat men bij Ajax-PSV wel verder, maar ligt het risico op definitieve stakinig op de loer als er weer objecten op het veld gegooid worden.

Is er sprake van willekeur

Des te vreemder is het dat FC Twente - Sparta niet gestaakt werd, ondanks dat ook daar veel bier op het veld gegooid werd.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers