Ajacied maakt vertrek via Instagram bekend: "Bedankt voor alles!"

Stanis Idumbo Muzambo gaat Ajax verlaten. De achttienjarige Belg heeft via Instagram zijn vertrek uit Amsterdam bekendgemaakt.

"Beste Ajax-supporters en trainers, ik wil jullie van harte bedanken voor alles wat jullie voor me hebben gedaan tijdens mijn tijd bij Ajax. Jullie steun en advies waren van onschatbare waarde. Ik ga nu op weg naar een nieuw project. Maar ik zal de lessen die jullie me hebben geleerd nooit vergeten. Bedankt voor alles! Stanis", zo valt te lezen in de post van Idumbo Muzambo.

Hoewel Idumbo Muzambo zijn nieuwe club niet noemt, wijst alles erop dat het om Sevilla gaat. Mike Verweij, Ajax-watcher namens De Telegraaf, meldde begin deze week dat Ajax en Sevilla op hoofdlijnen een akkoord hebben bereikt over de transfersom van Idumbo Muzambo. De Spaanse club lijkt nu ook met de talentvolle middenvelder zelf tot een overeenstemming te zijn gekomen.

Naar verluidt ontvangt Ajax de gebruikelijke opleidingsvergoeding van circa 300.000 euro, die middels bonussen met enkele tonnen kan oplopen. De club uit de hoofdstad heeft bovendien een doorverkooppercentage bedongen.

Ajax pikte Idumbo Muzambo in de zomer van 2021 transfervrij op uit de jeugdopleiding van KAA Gent. In 2,5 jaar tijd kwam de Belg tot 77 officiële wedstrijden (alle competities), waarin hij 26 keer scoorde en 20 assists gaf. Een debuut in de hoofdmacht is er nooit van gekomen.