"Je speelt het hele duel in de zestien van een kleuterklas, dan moet je doelpunten willen maken"

Nederland won weliswaar, maar van euforie is absoluut geen sprake. Na het ontluisterende verlies tegen Frankrijk (4-0), moest er flink gewonnen worden van Gibraltar om de sfeer in het Oranje-kamp wat positiever te maken. Het werd uiteindelijk 3-0 in De Kuip en dat was te weinig, vond ook Hans Kraay Junior.

"Ik ben geen aanvaller, maar als ik Wout Weghorst, Xavi Simons, Georginio Wijnaldum, Steven Berghuis, Cody Gakpo of Donyell Malen was, dan zou ik doodziek naar huis gaan", stelt Kraay bij ESPN. "Je speelt de hele wedstrijd in en rond de zestien van een kleuterklas. Dan moet je doelpunten willen maken."

'Maar één voldoende'

Er was volgens Kraay maar één speler die enigszins goed voor de dag kwam in De Kuip en dat was niet een van de backs van het Nederlands elftal. "Nathan Aké maakt twee goals en dat is heel knap, maar hij moet normaal gesproken komen, dan is hij goed. Nu stond hij al als linksbuiten en moet hij acties gaan maken. Denzel Dumfries stond ook als een soort rechtsbuiten. Daar zijn zij gewoon niet goed in. Buiten Mats Wieffer waren er weinig spelers die een voldoende haalden", complimenteert de analist/verslaggever de Feyenoord-debutant.

Feyenoord-doelman vertrekt