Manchester City helpt Feyenoord Pot 1 Champions League in

Feyenoord zit bij de loting voor de groepsfase van de Champions League van komend seizoen in Pot 1. Door de eindzege van Manchester City hebben de Rotterdammers een geplaatste status.

Zoals ieder jaar wordt het deelnemersveld van de Champions League verdeeld over vier potten. De eerste pot bestaat uit de kampioenen van de zes hoogst geklasseerde landen op de UEFA-coëfficiëntenranglijst (Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk) en de winnaars van de Champions League en de Europa League. Doordat Manchester City kampioen van Engeland is geworden én het miljardenbal heeft gewonnen, komt er een plek vrij in Pot 1.

Dat plaatsje schuift door naar de kampioen van het land dat vorig jaar zevende stond op de UEFA-coëfficiëntenranglijst. Dat is Nederland en dus mag landskampioen Feyenoord zich komend seizoen melden in Pot 1. Daardoor ontloopt de ploeg van Arne Slot in de groepsfase Manchester City, FC Barcelona, Bayern München, Napoli, Paris Saint-Germain, Benfica en Sevilla.

Ondanks plaatsing voor Pot 1 treft Feyenoord minimaal één zware tegenstander. In Pot 2 zitten namelijk ook alleen maar Europese grootmachten, namelijk Real Madrid, Manchester United, Internazionale, Borussia Dortmund, Atlético Madrid, RB Leipzig, FC Porto en Arsenal. Pot 3 en 4, die bestaan uit de op papier zwakkere clubs, worden nog aangevuld met ploegen die zich via de kwalificatiereeks plaatsen voor het miljardenbal.

Ook interessant