'Feyenoord gaat schrikken, die krijgen 50 miljoen voor hem!'

Quilindschy Hartman gaat volgens Süleyman Öztürk ooit voor een enorm bedrag weg bij Feyenoord. De journalist van Voetbal International ziet dat de linksback een enorme ontwikkeling doormaakt en uit kan groeien tot de wereldtop.

"Hij heeft heel snel de lessen van Arne Slot opgepikt. Hij heeft zich in de basis en in Oranje gespeeld en ik moet zeggen dat ik ook in de Champions League ben verbaasd over hoe makkelijk hij zich aanpast op dat niveau", aldus Öztürk in het programma FC Rijnmond. "Alle Europese topclubs hebben hem op de lijst staan, omdat hij een aantal interessante kwaliteiten heeft: snelheid, bewegelijkheid en zijn intelligente manier van lopen. Aan de hand van Arne Slot bij Feyenoord leer hij dat aspect ook."

Öztürk denkt dat Hartman naar alle topclubs in Europa kan en verwacht dat daar een enorm bedrag tegenover staat. "Ik denk dat hij aan het einde van het jaar, als hij de ontwikkeling zo doorzet en in de Champions League ook zijn wedstrijden speelt, dat er dan een bedrag uitkomt waar Feyenoord van gaat schrikken. Richting de vijftig miljoen euro", aldus Öztürk. Het huidige recordbedrag staat op naam van Orkun Kokcü: 25 miljoen euro met oplopende bonussen tot mogelijk 30 miljoen.