Van Hanegem tipt Koeman en wijst naar WK-verrassing: "Hebben tegen Frankrijk heel goed voetbal laten zien"

Willem van Hanegem hoopt dat het Nederland elftal onder aanvoering van Ronald Komen beter voetbal gaat laten zien, maar wil ook graag een andere houding zien tegenover de media. Hij hoopt dat de nieuwe bondscoach, in tegenstelling tot Louis van Gaal, niet roept dat ze Europees Kampioen willen worden.

Dat laat hij weten in een podcast van het Algemeen Dagblad.  "Koeman moet niet zeggen dat we Europees kampioen worden. Daar moet je even mee wachten. Laat Oranje eerst eens goed gaan voetballen voordat er zulke grote woorden worden gebruikt", spreekt De Kromme uit. "Want als je echt een aardige speler bent, dan laat je dat tijdens het WK zien", doelt hij op het ophemelen van Van Gaal tijdens persconferenties gedurende het WK in Qatar.

De 78-jarige oud-voetballer is onder de indruk van Marokko en prijst hun speelwijze op het eindtoernooi. "Van die ploeg dacht iedereen voor het WK dat ze nooit van zijn leven wereldkampioen konden worden. Maar gisteren hebben ze tegen een groot voetballand als Frankrijk heel goed voetbal laten zien. Ze speelden zelfs heel aanvallend", besluit Van Hanegem.