Zo presteerden de internationals van Ajax deze periode

De interlandperiode betekende ook voor een hoop spelers van Ajax dat zij in actie moesten komen. De een schitterde voor zijn land, waar de andere juist een interlandperiode kende om snel te vergeten. Zo presteerden de internationals van Ajax deze interlandperiode.

Voor deze interlandperiode werden maar liefst zes Ajacieden opgeroepen als A-internationals, waarvan er slechts twee niet in actie kwamen.

Steven Berghuis kwam door zijn schorsing in de Eredivisie alleen nog in de play-offs voor Europa League in actie. De aanvaller werd wel opgeroepen voor het Nederlands Elftal, maar kwam tegen Griekenland (3-0) en Ierland (1-2) niet in actie.

Benjamin Tahirović moest in de EK-kwalificatie van Bosnië en Herzegovina tegen Liechtenstein (2-1) 64 minuten toekijken, waar hij tegen IJsland (1-0) als basisspeler 81 minuten maakte.

Georges Mikautadze werd met Georgië door Spanje met 1-7 afgeslacht. De aanvaller maakte het van dichtbij mee, want speelde de gehele EK-kwalificatiewedstrijd. Tegen Noorwegen startte hij dinsdagavond wederom in de basis.

Josip Šutaloen Borna Sosa kwamen deze interlandperiode namens Kroatië in actie. Tegen Letland (5-0) stonden beide verdedigers in de basis, waar Sosa in de 67e minuut werd gewisseld. In de kwalificatiewedstrijd tegen Armenië (0-1) moest de linksachter de gehele wedstrijd toekijken, waar Šutalo de wedstrijd wederom in zijn geheel afwerkte.

KristianHlynssonwerd deze interlandperiode dan wel opgeroepen voor IJsland, maar moest beide interlands toekijken. In EK-kwalificatie werd er van Luxemburg met 3-1 verloren, waar Bosnië en Herzegovina met 1-0 werd verslagen.

Jeugdinternationals Ajax

Naast de A-internationals, kwamen er ook een aantal Ajax in actie bij de internationale jeugdelftallen: 

Vier Ajacieden kwamen namens Jong Oranje tijdens de EK-kwalificatie inactie. Tegen Moldavië (3-0) speelde Devyne RenschKenneth Taylor(assist)en Jorrel Hato de volledige interland, waar Anass Salah-Eddine als basisspeler ruim een uur in actie kwam. Tegen Noord-Macedonië (0-2) was het voor Taylor (doelpunt) en Hato wederom raak, waar Anass Salah-Eddine pas na een uur als invaller binnen de lijnen kwam. Doordat Rensch vader was geworden, had hij intussen het Jong Oranje-kwam verlaten.

Mika Godts wastrefzeker tijdens de oefenoverwinningen vanBelgië Onder 19 op Schotland (3-0) en Tsjechië (3-1)

Carlos Forbs kwam als invaller binnen de lijnen tijdens de EK-kwalificatie overwinningen van Portugal Onder 21 op Andorra (3-0) en Belarus (0-5)

Anton Gaaei moest toekijken hoe Denemarken Onder 21 haar oefenwedstrijd tegen Frankrijk (4-1) verloor en kwam tijdens de verliespartij tegen Slowakije (0-2) na rust binnen de lijnen.

Sivert Mannsverk boekte twee flinke overwinningen in de EK-kwalificatie met Noorwegen Onder 21. Zo was de middenvelder in 63 minuten trefzeker tegen San Marino (0-7) en speelde hij de complete wedstrijd tegen Letland (7-0)

Silvano Vos won met Nederland Onder 19 een oefenduel met Italië (1-2).

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers