Joep Schreuder mag sleutelhanger Mourinho niet aan Slot geven

Joep Schreuder, NOS-verslaggever, kreeg van Feyenoord te horen dat hij de sleutelhanger die hij van José Mourinho ontving, niet mocht overhandigen aan trainer Arne Slot. Na de Europa League-wedstrijd tussen AS Roma en Feyenoord (4-1) in 2023, gaf Mourinho Schreuder een sleutelhanger van de Conference League. Dit was een knipoog naar de verloren finale die Feyenoord een jaar eerder tegen AS Roma speelde.

Mourinho’s boodschap aan Nederland

Tijdens de persconferentie na de gewonnen wedstrijd deelde Mourinho de sleutelhanger uit met een sneer richting Nederland. Volgens hem werd er “te veel gehuild” na de verloren finale. Zijn advies? "Als je verliest, moet je niet huilen, maar vooruitkijken."

Schreuder, die de sleutelhanger ontving, kondigde toen aan het souvenir door te willen geven aan Slot.

Feyenoord grijpt in

De Rotterdammers wilden echter niet dat Schreuder het cadeau aan Slot zou overhandigen. Schreuder vertelt: "Ik heb Slot er niet mee geconfronteerd. De mensen bij Feyenoord vroegen me nadrukkelijk om dat niet te doen. Arne Slot zit daar niet op te wachten," legt de journalist uit.

Wat gebeurde er met de sleutelhanger?

Na het verzoek van Feyenoord besloot Schreuder om de sleutelhanger zelf te houden. Inmiddels heeft het aandenken een plekje gevonden in het dashboardkastje van zijn auto. "Het is eigenlijk wel mooi hoe alles is gelopen," zegt hij. Mourinho, die destijds aan Slot adviseerde om eens beter naar AS Roma te kijken, heeft inmiddels zelf een nieuwe club gevonden bij Fenerbahçe. Slot daarentegen, staat na zijn recente succes in Liverpool stevig in het zadel en wordt gezien als een toptrainer in Europa.

Dit seizoen kan Feyenoord Mourinho niet tegenkomen op Europees niveau. Fenerbahçe komt uit in de Europa League; Feyenoord in de Champions League: Programma Feyenoord.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers