'Ten Hag wil niet Mount, maar middenvelder van Ajax of Utrecht aantrekken'

Erik ten Hag gaat mogelijk weer shoppen in de Eredivisie. De trainer van Manchester United komt niet tot een akkoord met Chelsea voor Mason Mount en moet dus doorschakelen. Journalist Rob Dawson van ESPN meldt zondagmiddag dat de coach van de Engelse grootmacht zijn oog heeft laten vallen op Mohammed Kudus van Ajax en Taylor Booth van FC Utrecht.

Booth opvallende naam

Taylor Booth mag een opvallende naam genoemd worden. Waar United op zoek is naar middenvelders van het kaliber Caicedo en Mount, is een speler van FC Utrecht een uit het oog springende naam. De 22-jarige middenvelder uit Amerika is pas één jaar actief bij FC Utrecht, dat hem in de zomer van 2022 transfervrij weghaalde uit het Bayern München II. Booth speelde afgelopen seizoen 24 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij goed was voor 2 doelpunten en 4 assists. 

Kudus geen onbekende voor Ten Hag

Ook Kudus staat volgens EPSN dus hoog op het verlanglijstje van Ten Hag. De Tukker heeft eerder bij Ajax al samengewerkt met de Ghanese middenvelder en ziet een hereniging dus wel zitten. Kudus was dit seizoen een van de dragende spelers bij het kwakkelende Ajax.

De andere optie is Moisés Caicedo van Brighton & Hove Albion. Mason Mount is in principe de topfavoriet om het middenveld van Ten Hag te komen versterken, maar United is niet bereid om de gevraagde miljoenen te betalen. United is naar verluidt bereid om 64 miljoen euro te betalen voor Mount, maar Chelsea mikt vooralsnog op een transfersom van 75 miljoen euro. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers