Van Hanegem schuift opvolger Advocaat naar voren: "Gek dat hij nooit in beeld is geweest"

Dick Advocaat is dit seizoen naar alle verwachting bezig aan zijn laatste seizoen bij Feyenoord en dus moeten de Rotterdammers langzaam maar zeker gaan nadenken over een opvolger. Volgens Willem van Hanegem is er maar één logische kandidaat: Henk Fraser. In gesprek met RTV Rijnmond schuift hij de huidige trainer van Sparta naar voren.

Dat Fraser in de afgelopen jaar nooit serieus in beeld is geweest, vindt Van Hanegem maar vreemd: "Ik vind het gek dat Henk in al die jaren nooit in the picture kwam. Hij moet Advocaat opvolgen, maar meestal als ik een naam aandraag, kiest Feyenoord die niet, dus daarom zeg ik niet dat Fraser het moet worden. Maar ik hoop het wel."

Mocht Fraser het niet worden, dan ziet Van Hanegem nog een opvallend alternatief: "Mark van Bommel zou ook bij de club passen. Hij was een vervelende kleregozert om tegen te spelen. Al heeft hij eigenlijk met die selectie van PSV destijds het kampioenschap vergooid. In de eerste seizoenshelft speelden ze goed en toen ze dachten dat ze kampioen konden worden, werd het opeens heel voorzichtig. Dat heeft ze de titel gekost en dat heb ik ook wel een keer tegen hem gezegd."

Fraser staat momenteel dertiende met Sparta en wordt gelinkt aan een transfer naar FC Utrecht. Die club is na het vertrek van John van den Brom op zoek naar een nieuwe trainer. Rene Hake neemt tot de winter de honneurs waar.