Problemen bij De Graafschap in aanloop naar Ajax-thuis!

Voor De Graafschap kan het zomaar eens dé wedstrijd van het jaar zijn. Donderdagavond nemen de 'Superboeren' het op tegen Ajax in de kwartfinale van de KNVB Beker. De laatste twee wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie van de Doetinchemse club werden knap gewonnen van Roda JC en FC Eindhoven, maar toch is het onrustig op De Vijverberg. 

Zo moet Siem de Jong de wedstrijd met zijn oude werkgever missen door een spierblessure. Met de Amsterdammers werd hij in totaal vier keer landskampioen. Het doet hem dan ook extra pijn dat hij deze wedstrijd aan zich voorbij moet laten gaan. "Als ik geblesseerd ben, kijk ik altijd chagrijnig en baal ik dat ik niet speel. Bij deze wedstrijd net iets meer", vertelt De Jong aan Langs de Lijn en Omstreken

Gekke situatie Benschop

Dan is er nog de contractsituatie omtrent Charlison Benschop. De spits kwam deze zomer tranfervrij naar Doetinchem nadat hij het jaar daarvoor gehandhaafd was met Fortuna Sittard in de Eredivisie. Hij tekende bij De Graafschap een contract tot het einde van het seizoen, met de clausule dat deze met een jaar verlengd zou worden als hij twintig volledige wedstrijden zou spelen. 

Het probleem zit hem in die clausule. Benschop staat momenteel op negentien en een halve wedstrijd voor de 'Superboeren' en de club is er nog niet over uit of zij een extra seizoen met hem door willen. Daarom hebben zij besloten om de spits voorlopig niet te laten spelen. Zelf baalt de hoofdrolspeler enorm van de situatie. "Beide partijen hebben dit contract afgelopen zomer met volle verstand ondertekend", stelt Benschop in De Gelderlander. "Dit is van hogerhand besloten. Ik vind het voor de trainer ook erg vervelend. Hij kan er namelijk niks aan doen. Als hij mij nodig heeft kan hij mij niet opstellen. Tegen Ajax zit ik dus op de tribune. Dit doet heel erg veel met me. Ik ben er echt emotioneel van."

Feyenoord-doelman vertrekt