Oud-Ajacied kijkt terug op mindere periodes: "Na een slechte pot bleef ik soms vier dagen binnen"

Hij scoorde namens Ajax tegen het grote FC Barcelona, maar toch schaamde hij zich voor zijn eigen familie. Danny Hoesen stopte kortgeleden met voetballen en gaat in een interview met Voetbal International in op de lastige momenten van zijn carrière.

"Mijn zus zat soms uren in de auto om mij te zien voetballen. Als ik dan niet goed speelde, baalde ik zo... Als ik dan extra lang douchte, waren zij soms alweer op weg naar huis. Ik heb wedstrijden gehad dat ik naar mijn voeten keek en dacht: wat zijn we aan het doen? Ik ging nadenken over handelingen waar ik normaal niet bij nadacht", vertelt de oud-speler van onder meer Ajax, PAOK Thessaloniki, FC Groningen en FC Emmen. 

Tijd bij Groningen

In het Hoge Noorden had de spits het erg lastig. Hij had toen een huurperiode in Griekeland achter de rug en werd door Groningen overgenomen van Ajax: "Ik dacht: ik speel 34 wedstrijden, schiet er 25 in en ga weer verder." Echter lukte dit allesbehalve. In totaal speelde Hoesen 73 duels voor de Groningers. Daarin vond hij vijftien keer het net.

"Na een slechte pot bleef ik soms wel vier dagen binnen. Dan was ik somber en bleef ik na de training liever thuis. Op straat voelde ik de blikken. Mijn vrouw merkte dat niet als we samen op pad waren, ik wel. Ik merkte hoeveel ik eigenlijk leerde bij Ajax. Achteraf had ik soms wat meer schijt willen hebben. Gewoon alle geluiden om je heen negeren en me puur richten op het voetbal. Ik wilde verwachtingen waarmaken, ging op zoek naar bevestiging. Heb daarom ook vijf jaar geen social media gehad. Ik had al mijn accounts verwijderd. Je kunt 99 aardige berichten krijgen en toch is het die ene lelijke die blijft hangen."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers