'Ajax hoopte op biedingsstrijd; transfer Álvarez naar Dortmund op losse schroeven'

Het leek lange tijd in kannen en kruiken, maar de transfer van Edson Álvarez naar Borussia Dortmund lijkt nu toch lastiger dan gedacht. Volgens de Westduetsche Allgemeine Zeitung heeft Ajax de prijs op het laatste moment verhoogd en is de Duitse club niet van plan daarin mee te gaan.

Álvarez zelf is al geruime tijd persoonlijk akkoord met Dortmund en hij wil dan ook gelijk aan het begin van de voorbereiding aansluiten bij zijn nieuwe club. De Mexicaan hoopt dan ook dat de clubs er zo snel mogelijk alsnog uitkomen over een transfersom. Eerder viel een overstap naar Chelsea al in het water voor de verdedigende middenvelder, omdat Ajax de boot afhield.

Biedingsstrijd

Ajax zou eerst genoegen hebben genomen met 30 tot 35 miljoen euro, maar toen Dortmund bereid bleek om dat bedrag op tafel te leggen wilden de Amsterdammers er 10 miljoen bij hebben. De nummer drie van het afgelopen Eredivisieseizoen zou dit gedaan hebben om een biedingsstrijd aan te wakkeren. Ook West Ham United is, bij een vertrek van sterkhouder Declan Rice, namelijk in de markt voor Álvarez.

Dortmund is bereid om maximaal 40 miljoen op tafel te leggen voor de Mexicaan. Wanneer Ajax vast blijft houden aan een hoger bedrag, dan zullen de Duitsers doorschakelen. Alternatieven voor Álvarez zijn de Deen Morten Hjulmand van Lecce en de Duitser Felix Nmecha van Wolfsburg.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers