Alles wat je moet weten over promotie en degradatie van het voetbalseizoen 2022/23.

De Nederlandse competities zijn al een tijdje onderweg, maar hoe zit het met de promotie/degradatie-regeling? Hoeveel clubs promoveren er naar de Eredivisie vanuit de Keuken Kampioen divisie en hoeveel Eredivisieclubs degraderen er? En welke weg moeten de clubs afleggen of zich te handhaven of juist te promoveren? Dit is alles wat je moet weten over promotie en degradatie van het voetbalseizoen 2022/23.

Promotie naar de Eredivisie

De kampioen en de nummer twee van de Keuken Kampioen divisie promoveren rechtstreeks naar de Eredivisie. De vier teams die een periodetitel hebben bemachtigd en de twee hoogstgeplaatste teams zonder periodetitel van de Keuken Kampioen divisie spelen vervolgens de eerste play-off ronde. De winnaars gaan vervolgens door naar de halve finale, waar de nummer 16 van de Eredivisie zich bij de drie overgebleven teams voegt. De winnaars van de halve finale spelen vervolgens de finale en de winnaar van die finale promoveert naar de Eredivisie.

Degradatie naar de Keuken Kampioen divisie

De nummers 18 en 17 van de Eredivisie degraderen rechtstreeks naar de Keuken Kampioen divisie. De nummer 16 van de Eredivisie voegt zich bij de halve finales van de play-offs van de Keuken Kampioen divisie. Alleen de ploeg die de finale wint bemachtigt een plek  in de Eredivisie.

Uitzonderingen

Er zijn een aantal uitzonderingen omtrent welke teams de play-offs mogen spelen. Indien een periodetitel is gewonnen door de kampioen of nummer twee van de Keuken Kampioen divisie, schuift het play-off ticket door naar het hoogstgeplaatse team in de eindklassering zonder play-off ticket. Als een team meer dan één periodetitel wint, dan gaat het play-off ticket van de periodetitel die als tweede werd gewonnen naar het team dat tweede werd in de strijd om de desbetreffende periodetitel. Jong Ajax, Jong AZ, Jong PSV en Jong FC Utrecht  kunnen geen play-off ticket bemachtigen want het is niet toegestaan voor een beloftenteam om te promoveren naar de Eredivisie.  

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl