'Coronacrisis raakt Ajax keihard in portemonnee; Amsterdammers koersen af op miljoenenverlies'

Niet alleen de kleinere clubs (in Nederland) voelen de gevolgen van de corona-crisis in hun portemonnee:volgens Voetbal International wordt ook Ajax hard getroffen. De Amsterdammers koersen af op een miljoenenverlies nu er vrijwel niets meer binnen komt. Uit de halfjaarlijkse cijfers die Ajax in februari presenteerde, bleek dat de bedrijfslasten van de Amsterdammers in de eerste zes maanden van de jaargang 2019/2020 fors waren gestegen: namelijk 93,1 miljoen (een stijging van 16.4 miljoen ten opzichte van een jaar eerder). 

Gezien de dure huishouding heeft Ajax de inkomsten dus hard nodig. Het weekblad meldt dat de Amsterdammers serieus in de problemen kunnen komen: "Voor Ajax dreigt een financiële strop nu het voetbal tijdelijk stil ligt. De Amsterdammers koersen af op een operationeel miljoenenverlies. Ajax heeft de inkomsten hard nodig. Lukt dit niet, dan is dat samen met de ingestorte transfermarkt een giftige combinatie voor de inkomstenstroom van Ajax."

Door de ingestorte transfermarkt moet Ajax ook niet meer verwachten dat het bijvoorbeeld Donny van de Beek voor de hoofdprijs kan verkopen: "Het is onrealistisch te denken dat Donny van de Beek op dit moment nog vijftig, zestig miljoen euro oplevert."