'FC Groningen in de markt voor Willems'

Jetro Willems keert mogelijk terug in de Eredivisie. FC Groningen ziet in de clubloze linksback een potentiële defensieve versterking, melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad.

Naar verluidt meldt Willems zich maandag op het trainingscomplex van FC Groningen, waar hij diverse tests zal afleggen om te bepalen hoe snel hij weer wedstrijdfit kan worden. Als de tests en gesprekken positief verlopen, gaat hij een tijdje meetrainen met de selectie. Daarna wordt gekeken of er een langere samenwerking in zit.

FC Groningen kan een nieuwe linkervleugelverdediger goed gebruiken. Winteraankoop Mads Bech heeft zijn arm gebroken en is daardoor de komende periode niet inzetbaar.

Willems speelde in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en kwam in 2011 terecht bij PSV. Na een dienstverband van zes jaar vertrok hij naar Eintracht Frankfurt, waarvoor hij vier seizoenen speelde. Twee jaar geleden maakte de 22-voudig international een binnenlandse transfer naar SpVgg Greuther Fürth, dat een seizoen later degradeerde naar de 2. Bundesliga. Niet veel later kwam Willems zonder club te zitten. Zijn laatst gespeelde wedstrijd dateert van 16 juli 2022.