Wie is Kamaldeen Sulemana, aanhoudend transfertarget van Ajax?

Ajax wordt wederom gelinkt aan Kamaldeen Sulemana. De aanvaller staat al jarenlang op het scoutingslijstje van Ajax, maar trekt niet naar Amsterdam. Daar kan deze zomer zo maar eens verandering in komen. Voetbalflitsen stelt Sulemana aan je voor!

Wie is Kamaldeen Sulemana?

Kamaldeen Sulemana begon in de jeugd bij Right to Dream, een Ghanese voetbalacademie en maakte via FC Nordsjaelland de overstap naar de Europese suptop. Nordsjaelland pikte Sulemana in januari 2020 op. De negentienjarige aanvaller debuteerde op 23 februari in de thuiswedstrijd tegen SønderjyskE. Het Ghanese talent maakte drie maanden later tegen Silkeborg IF zijn eerste doelpunt. Sulemana was van vaste waarde bij Nordsjaelland en kreeg bijnaam 'de Ghanese Neymar'. 

Waar en wanneer is Kamaldeen Sulemana geboren?

Op 15 februari 2002 wordt Kamaldeen Sulemana geboren in Techiman, Ghana. In oktober 2020 maakt de aanvaller zijn debuut voor de nationale ploeg van Ghana.

Waar speelt Kamaldeen Sulemana nu?

Nadat FC Nordsjaelland hun aanvaller in de zomer van 2021 aan Stade Rennes verkocht, volgde er voor Kamaldeen Sulemana in de winter van 2023 een transfer ter waarde van 25 miljoen euro naar Southampton.

Wat zijn de statistieken van Kamaldeen Sulemana?

Bij Southampton lukt het Kamaldeen Sulemana nog niet om potten te breken. In het seizoen 2023/24 kwam de aanvaller 26 keer in actie en was goed voor drie assists.

Hoe ziet het contract van Kamaldeen Sulemana eruit?

Bij Southampton heeft Kamaldeen Sulemana nog een contract tot medio 2027.

Hoeveel is Kamaldeen Sulemana waard?

In mei 2024 wordt de transferwaarde van Kamaldeen Sulemana geschat op dertien miljoen euro. In maart 2023 was dit nog 22 miljoen euro.

Heeft Ajax interesse in Kamaldeen Sulemana?

Om de zomer van 2021 leek Ajax aan de haal te gaan met Kamaldeen Sulemana. De aanvaller zou de Amsterdamse aanval gaan versterken, zo klonk het langdurig. Tot een transfer kwam het, ondanks een rondleiding in de Johan Cruijff ArenA, uiteindelijk nooit. Na een transfersoap verkoos Sulemana een avontuur bij Stade Rennes boven Ajax.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers