Van Hooijdonk vernietigend na De Klassieker: "Feyenoord speelde met een luier aan"

Feyenoord maakt het Ajax zondag een uur lang heel moeilijk, nadat het eerste half uur duidelijk voor de Amsterdammers was. In de Johan Cruijff ArenA begon de ploeg van Dick Advocaat voorzichtig aan De Klassieker, volgens Pierre van Hooijdonk een onbegrijpelijke tactiek. Hij is in Studio Voetbal zeer kritisch op het aanvankelijke plan van Dick Advocaat.

"Als er één dag was dat Feyenoord had kunnen winnen in de Arena, dan was het vandaag. Ik heb me met name gestoord aan de manier waarop Feyenoord aan de wedstrijd begon. Ze speelden in de Arena met een luier aan. Ze ondernamen zelf helemaal niks.Advocaat zegt dat hij geen ploeg heeft die druk kan zetten, maar Ajax is de sterkste ploeg van de competitie en die leggen ze het vuur na aan de schenen. Dus natuurlijk kunnen ze wel druk zetten!"

Van Hooijdonk vindt daarom dat Feyenoord voortaan ook tegen mindere ploegen het initiatief moet pakken: "Als je zo tegen Ajax kan spelen, als je Ajax zo kan vastzetten, dan kan dat ook tegen de rest van de eredivisieclubs. Ga voetballen als Feyenoord. Je bent een grote club in Nederland, probeer het initiatief te pakken."