'Ajax onderhandelt met Dinamo Zagreb over ex-speler FC Barcelona'

Ajax hoopt zich voor het sluiten van de transfermarkt nog te versterken met één speler: Dani Olmo van Dinamo Zagreb. Althans, dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde Sport op woensdag. De Amsterdammers zouden al gesprekken hebben gevoerd met de Kroatische club. Olmo heeft inmiddels zijn zinnen gezet op een vertrek.

Flink prijskaartje

Het is de vraag hoe diep Ajax in haar buidel wil en kan tasten. Dinamo Zagreb vraagt maar liefst 40 miljoen euro voor de middenvelder die vorig seizoen acht keer scoorde in de Kroatische competitie. Volgens Sport is Marc Overmars niet bereid om zo ver te gaan voor Olmo, al kan Dinamo Zagreb eventueel overtuigd worden met een lager vast bedrag en bijkomende clausules. Olmo heeft daarnaast aangegeven zijn contract niet te willen verlengen, wat betekent dat hij met de jaar minder waard wordt. Zijn contract loopt af in medio juni 2021.

Ex-Barca

Olmo zag het levenslicht in Terrassa, een gemeente in de provincie Barcelona. Hij speelde in de jeugd bij Espanyol, totdat hij 2007 naar FC Barcelona vertrok. De inmiddels 21-jarige Spanjaard speelde nooit een duel voor het vlaggenschip van de club, en vertrok uiteindelijk in 2015 op jonge leeftijd naar Dinamo Zagreb. Daar eindigde hij in 2018 op de elfde plek in Tuttosports Golden Boy-verkiezing, boven Kylian Mbappé. Ook werd hij vorig seizoen uitgeroepen tot de beste speler én beste jongste speler in de Kroatische voetbalcompetitie.