Koevermans over VAR-optreden in München: ‘Voetbal wordt zo verziekt'

De beslissing om het eerste doelpunt van Duitsland tegen Nederland af te keuren, viel niet goed bij Danny Koevermans. De oud-international, tegenwoordig amateurscheidsrechter, kon zijn ogen niet geloven. "Dan denk ik: daar wordt het voetbal écht door verziekt, om het zo maar te zeggen", zo zegt hij in gesprek met Voetbalflitsen.

Koevermans zat zich dan ook op te vreten tijdens Duitsland-Nederland. In München sloegen de oosterburen snel in de wedstrijd toe, om vervolgens het doelpunt na een minutenlange VAR-check afgekeurd te zien worden. "Ik ben uiteraard altijd voorstander van een overwinning voor Nederland. Maar dat zo’n VAR daar zit, om maar iets te zoeken om het doelpunt af te keuren... De scheidsrechter vond een klein incident en besloot het doelpunt af te keuren wegens onopzettelijk spel,” verzucht de oud-spits.

(Tekst gaat verder onder de post)

Koevermans: 'Een duidelijk doelpunt bij Duitsland-Nederland'

"Het was gisteren gewoon een duidelijk doelpunt, laten we eerlijk zijn. Het is onbegrijpelijk dat dit doelpunt werd afgekeurd. En zodra de scheidsrechter naar het scherm gaat, weet je eigenlijk al hoe het afloopt", meent Koevermans. "Bij de FIFA en UEFA zie je zelden dat een scheidsrechter zijn eigen beslissing nog handhaaft. Dus toen hij naar het scherm ging, wist je alweer genoeg."

De 4-voudig international snapt dat het moment minder impact heeft bij het Oranje-legioen. "Maar laten we het omdraaien; dat het Nederland is waarbij het doelpunt wordt afgenomen. Nu bagatelliseren we het een beetje, omdat het een Duits doelpunt was. Al hoorde ik ook wel veel Nederlanders die het een verkeerde beslissing vonden."

Koevermans wel voorstander van de VAR: 'Bij grote fouten'

Zelf steunde Koevermans ook lang het idee om oud-voetballers bij de VAR te zetten. Iets waar hij zelf nu niet meer aan wil denken. "Ik zou zelf niet meer betrokken willen zijn bij de VAR, aangezien men daar voortdurend zoekt naar kleine fouten om te corrigeren. Alleen als je echt een grote fout eruit kan halen. Dat is wel top", kaart hij aan. "Met duidelijk buitenspel, een bal achter de lijn, een hele vieze tackle of onduidelijkheid bij een strafschop; daar ben ik wel voorstander van."

Prachtig: oud-spits Danny Koevermans maakt faam als jeugdscheidsrechter.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers