Kassa Feyenoord kan rinkelen: Aursnes blinkt uit bij Benfica!

Frederik Aursnes speelde maar een seizoen bij Feyenoord, maar kan desondanks de Rotterdamse kassa laten rinkelen. Onder leiding van trainer Roger Schmidt, ex-PSV, is de Noorse middenvelder een van de smaakmakers bij Benfica.

In 2021 nam Feyenoord Aursnes over voor zo'n vijf ton van Werder Bremen. Een jaar later werd hij voor dertien miljoen verkocht aan de Portugese topclub. Ook hebben de Rotterdammers een bonus bedwongen die kan oplopen tot twee miljoen euro, zo meldt 1908.nl. Ook hebben ze een doorverkooppercentage op de  Noorse middenvelder: tien procent van de winst die Benfica maakt op Aursnes gaat richting Feyenoord.

Man of the Match

Woensdagavond was Aursnes nog de man van de wedstrijd bij Benfica. De Portugezen wonnen met 0-2 in België van Club Brugge. De Noor speelde op de voor hem ongebruikelijke linksmidden-positie, maar trok toch het spel naar zich toe. In het contract van Aursnes bij Benfica staat een gelimiteerde afkoopsom van 50 miljoen. Wanneer deze geactiveerd zou worden kan Feyenoord dus minimaal meer dan drie miljoen bijschrijven. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers