Ziet Feyenoord er komend seizoen zo uit? Alle mogelijke veranderingen op een rij!

Feyenoord geniet een topseizoen. Eerder werd er beslag gelegd op het landskampioenschap en in de statistieken is terug te zien dat de ploeg van trainer Arne Slot één van de best presterende clubs van Europa is. Het is dan ook maar de vraag of Feyenoord in de zomer een leegloop kan tegengaan, zo genieten naast Slot, een aantal spelers volop interesse van clubs uit het buitenland. Voetbalflitsen deed onderzoek en kwam met een analyse over hoe Feyenoord er komend seizoen uit gaat zien. 

Doelman

Feyenoord heeft met Justin Bijlow een eerste doelman in huis, maar ziet Timon Wellenreuther (Anderlecht, gehuurd) en Ofir Marciano (transfervrij) vertrekken. De club zal op zoek moeten gaan naar twee nieuwe doelmannen. Feyenoord is weliswaar in gesprek met Wellenreuther over een langer verblijf, maar de doelman wil meer speeltijd. Etienne Vaessen van RKC Waalwijk wordt daarom gezien als een optie voor de Rotterdammers. De 27-jarige doelman zal bij Feyenoord de concurrentiestrijd moeten aangaan met Bijlow.

Verdediging

De verdediging van Feyenoord kan zomaar eens twee sterkhouder verliezen. Lutsharel Geertruida wordt gelinkt aan een overstap naar het buitenland en daarbovenop staat ook David Hancko op de lijst bij een aantal clubs. Daarnaast ziet Feyenoord Jacob Rasmussen terugkeren bij Fiorentina na een verhuurperiode. Op dit moment heeft Feyenoord onder andere Tmo Zaal in beeld. Zaalheeft een aflopend contract bij SC Heerenveen en is vrij om te praten met geïnteresseerde clubs. Feyenoord is concreet voor de jeugdinternational.

Middenveld

Feyenoord dreigt aanvoerder Orkun Kökcu kwijt te raken. De aanvoerder wil zelf vertrekken als een mooie club aanklopt. Daartegenover slaagden de Rotterdammers er met Thomas van den Belt, en Ramiz Zerrouki al in om twee nieuwe middenvelders aan te trekken. Daarnaast is de club nog bezig met Sebastian Szymanski. De Poolse middenvelder wordt momenteel gehuurd van het Russische Dinamo Moskou, maar kan mogelijk definitief worden overgenomen, indien de transferprijs laag uitvalt. 

Aanval

In de aanval neemt Feyenoord afscheid van Oussama Idrissi. De aanvaller keert na een verhuurperiode terug naar Sevilla. Daarnaast wordt Santiago Gimenez volop gelinkt aan een overstap naar het buitenland. Om in te spelen op zijn mogelijke vertrek heeft Feyenoord haar peilen gericht op Ricardo Pepi. De spits was met 12 doelpunten en 3 assists in 26 wedstrijden in de Eredivisie, ondanks de degradatie, van grote waarde voor FC Groningen. Feyenoord zal echter diep in de buidel moeten tasten voor de Amerikaan. Zo ligt hij nog tot medio 2026 vast bij het Duitse FC Augsburg, dat hem in de winter van 2022 nog voor 16 miljoen weghaalde bij het Amerikaanse Dallas. Een huur zou de beste optie zijn voor de Rotterdammers.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers