'Feyenoord en Sassuolo naderen elkaar; Pedersen gaat Rotterdam verlaten'

Sassuolo is aan het doorpakken voor de komst van Marcus Pedersen. De Italianen troeven daardoor Torino FC, dat enkel geïnteresseerd was, af en gaan met de Noorse vleugelverdediger aan de haal. Er is nog geen akkoord, maar er lijken geen obstakels meer op de weg te zijn.

Sassuolo deed al een bod van zo'n vier miljoen euro, maar dat is niet wat de Rotterdammers verlangen. Zij denken aan een prijskaatje van zeven miljoen euro en het lijkt erop dat de twee partijen nu allebei wat gaan bewegen om tot elkaar te komen en een deal te sluiten, zo melden Voetbal International en 1908nl. Hij stond al een tijdje op de lijst met twijfelgevallen, maar na het aantrekken van Bart Nieuwkoop is Pedersen definitief overbodig bevonden door de club.

Als alles is besproken en niets meer een deal in de weg zal staan, gaat de Noor een vijfjarig contract tekenen bij de club uit de Serie A. Daarmee vertrekt hij na twee jaar uit Rotterdam-Zuid en heeft hij 56 Eredivisie-duels in dienst van Feyenoord op zijn naam. De stadionclub maakt ook nog winst, want hij kwam in 2021 voor twee miljoen euro over van Molde FK.