'Feyenoord mist na dramatische interlandperiode mogelijk vier sterkhouders tegen Celtic'

De Japanse bond bevestigt dat Ayase Ueda zaterdagavond in de wedstrijd tegen Duitsland geblesseerd is geraakt. De spits van Feyenoord scoorde ook in het duel, maar hij moest voortijdig naar de kant met een voetblessure. 

Japan won zaterdagavond met 1-4 van Duitsland. Ueda scoorde zelf de 1-2, maar de wedstrijd eindigde voor hem in de 60ste minuut. Hij heeft inmiddels het trainingskamp van het Japanse nationale team verlaten en het is maar de vraag of hij op tijd fit is voor het Champions League-duel van volgende week dinsdag tegen Celtic.

Over de ernst van de blessure is nog geen informatie. Het is voor Feyenoord te hopen dat de tweede spits van de Rotterdammers hersteld is voor volgende week dinsdag. Doordat eerste spits Santiago Gimenez vorig seizoen in het Europese duel tegen AS Roma tegen een rode kaart aanliep, mag het de eerste twee wedstrijden in het nieuwe Champions League-seizoen niet mee doen. Feyenoord mist ook al de geblesseerde keeper Justin Bijlow en achter de naam van Lutsharel Geertruida staat een groot vraagteken, want hij haakte geblesseerd af bij Oranje.

Reactie Ueda

Ueda is zeer teleurgesteld over het feit dat hij met een blessure kampt: "Het was heel frustrerend. Ik hoop dat ik goed herstel en goede resultaten kan behalen met het nationale team. Ik zal hard werken om terug te komen," zo laat hij op de officiële kanalen van Japan weten.

Bekijk hier de goal van Ueda tegen Duitsland

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers