Slot lyrisch na ruime zege: "Beste Feyenoord sinds ik hier ben"

Arne Slot kende met Feyenoord een fantastische generale voor het Champions League-duel tegen Celtic, want zijn ploeg won met 6-1 van sc Heerenveen. Na afloop is de oefenmeester niet alleen lovend over het resultaat, maar bovenal het spel.

"Onze opbouw is dit seizoen gewoon heel goed", begint de oefenmeester in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik heb al eerder gezegd dat we van zestienmetergebied tot zestienmetergebied het beste Feyenoord zijn sinds ik hier trainer ben, maar we maken nu ook veel doelpunten. En dan heb ik mij nog zitten verbijten, want we lieten nog veel kansen liggen om de wedstrijd al eerder volledig te beslissen. Soms lijkt een wedstrijd bij 4-1 binnen, maar je weet het nooit", doelt de trainer op het aantal gemiste kansen van de thuisploeg.

De Rotterdammers scoorden in de laatste drie duels in totaal zeventien keer en men vraagt zich af of deze indrukwekkende statistiek ook in het miljardenbal doorgezet kan worden. Slot wijst bij het antwoord op deze vraag naar de opponenten. "Je moet altijd de weerstand in acht nemen. Maar dat wij in staat zijn vanuit opbouw veel meer kansen te creëren dan de laatste twee seizoenen, dat staat als een paal boven water. Hoe je de weerstand filtert? Dan kijk ik alleen maar naar vorig seizoen."

"Voor andere clubs was het toen best gebruikelijk om dit soort uitslagen neer te zetten, maar niet voor Feyenoord. Het voetbal van ons in de laatste drie wedstrijden heb ik in de afgelopen jaren bij Feyenoord nog niet gezien. En ook niet in mijn tijd bij AZ, daar speelden we ook best aardig voetbal. Het is echt heel erg goed", besluit Slot.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers