Advocaat wijst aanbieding NOS af: "Ik ga daar dan niet met hem zitten"

Dick Advocaat heeft een uitnodiging van de NOS om aan de slag te gaan als EK-analist afgewezen. Pierre van Hooijdonk speelt een grote rol in die afwijzing.

Van Hooijdonk

Van Hooijdonk was bij Studio Voetbal meermaals kritisch op Feyenoord en vond Advocaat 'old school'. "Ik vraag mij af waarop hij dat baseert. We hebben hier de modernste mensen rondlopen, die allerlei data aan mij voorleggen. Dat weet hij niet, want ik zie hem hier nooit", zegt de oefenmeester in een uitgebreid interview met NRC.

NOS

Advocaat is niet blij met de uitspraken van Van Hooijdonk. "Het irriteert me", geeft de 73-jarige trainer toe. "Ik had een uitnodiging van de NOS om daar iets te doen als analist rond het EK voetbal deze zomer, dat heb ik afgezegd. Ik ga daar dan niet met Van Hooijdonk zitten".

'Confrontatie'

Toch is Advocaat naar eigen zeggen de laatste tijd 'zachter' geworden. "Dit jaar bij Feyenoord zijn dingen gebeurd die ik normaal, als ik jonger was geweest of hier langer zou blijven, heel anders had opgelost", zegt hij. "Nu laat ik het soms glippen, kijk ik even de andere kant op, omdat ik de confrontatie niet aan wil gaan".

dick advocaat ergert zich aan pierre van hooijdonk