Timber over transfer: "Ik heb nooit het gevoel: het is tijd, ik ga"

Jurriën Timber heeft in het programma Rondo gesproken met Rafael van der Vaart over een eventueel vertrek bij Ajax. De verdediger stelt dat hij niet zomaar vertrekt. Rafael van der Vaart adviseert de centrumverdediger nog een seizoen bij Ajax te blijven.

Timber houdt vast aan Ajax-filosofie

Timber krijgt eerst de vraag of hij een voorkeur heeft, mocht hij vertrekken aankomende zomer. "Ik ben opgegroeid bij Ajax, dus het liefst een club met de manier van Ajax", zegt hij. De Ajacied kon vorige zomer ook al vertrekken, maar bleef toen toch. "Voor mijn eigen ontwikkeling. Ik had het gevoel dat ik nog veel te leren had. Na het seizoen ga ik rustig kijken."

Van der Vaart denkt aan langer verblijf bij Ajax

Van der Vaart ziet Timber het liefst nog een jaar bij Ajax spelen. "Ik ben enorm fan van hem. Soms is hij te goed, waardoor hij met situaties te nonchalant omgaat", aldus de oud-international. "Dit seizoen was het voor het hele elftal moeilijk, jij blijft overeind."

"Ik denk dat wanneer je blijft en het gaat volgend seizoen beter, je na volgend seizoen bij een grotere club als een grote meneer binnenkomt", stelt Van der Vaart. "Je ziet het bij Gravenberch, dat is niets meer". De voormalig middenvelder van Ajax, Real Madrid en Spurs doelt hiermee op het feit dat Gravenberch meer op de bank zit, dan dat hij speelt sinds hij is overgestapt naar Bayern München.

"Ik heb vorig seizoen tegen best wel grote clubs nee gezegd. Dus, ik heb nooit het gevoel: het is tijd, ik ga. Ik weet wat ik aan Ajax heb", aldus Timber.