Van Hanegem oordeelt zwaar over Ajax: "Dat vind ik echt onvoorstelbaar"

Willem van Hanegem heeft zich duidelijk uitgesproken over Ajax. De huidige koploper van de Eredivisie, die een buitengewoon roerige week achter de rug heeft, staat centraal in de wekelijkse column van De Kromme.

De situatie rondom Sébastien Haller is volgens de oud-voetballer een rare gang van zaken: "Dat Ajax erin is geslaagd om recordaankoop Haller niet op de spelerslijst voor de Europa League te krijgen, vind ik echt onvoorstelbaar," zo meldt hij in het Algemeen Dagblad.  

Uitgekiekende organisatie

Van Hanegem gaat verder: "Ik hoor en lees altijd maar dat die clubs tegenwoordig over een uitgekiende organisatie beschikken. Als een speler op reis moet, halen en brengen ze hem en ze regelen z'n paspoort. Als een trainer voor een camera moet praten, staat er zo'n kwibus in clubkostuum op een halve meter om hem weer terug naar de kleedkamer te begeleiden. Voor elk wissewasje hebben ze iemand in huis. In een mooi pak en met een gewichtig loopje. Zeker bij een club als Ajax wemelt het van die hulpjes. Dat maakt dit bijna beschamend."

Brian Brobbey

Brian Brobbey komt ook aan bod. De talentvolle spits wordt door velen bekritiseerd, nadat bekend is geworden dat hij hoogstwaarschijnlijk vertrekt naar Duitsland. Van Hanegem snapt helemaal niets van alle ophef: "Daar is die jongen toch vrij in? Alsof de top bereiken alleen via Ajax kan. De geijkte reactie is dan dat mensen gaan roepen dat hij toch niet goed genoeg is. Maar dat is eerder hun hoop. Zoals ze bij Feyenoord Idrissi niet goed genoeg vonden toen hij uit de jeugd kwam. Nu hopen ze daar natuurlijk dat hij bij Ajax door de mand zal vallen. Zo werkt het in de voetballerij."