Ajax nadrukkelijk geïnteresseerd in talentvolle rechtsbuiten

Ajax houdt Facundo Torres nauwlettend in de gaten, zo meldt Fabrizio Romano. Torres speelt voor Orlando City, dat uitkomt in de Major Soccer League. Ook Manchester United is geïnteresseerd. 

'De open vacature op rechtsbuiten'

Voor Maurice Steijn zou het een gewenste versterking zijn. Want hoewel Ajax zich versterkte met twaalf nieuwe aankopen deze zomer, zat daar geen echte rechtsbuiten tussen, waardoor het zoeken is voor de nieuwe Ajax-trainer op die buitenste positie. 

Romano schrijft dat de 23-jarige aanvaller een van de namen is op de scoutingslijst van de Amsterdammers. De club moet eerst de interne positie invullen voordat er beslissingen genomen kunnen worden. 
Orlando City nam Torres begin 2022 over voor zeven miljoen van het Uruguayaanse Peñarol. Dit seizoen weet de Uruguayaan in 27 duels 12 keer te scoren en drie assists te leveren. Zijn contract loopt tot eind 2025.  

Ook Manchester United is naar verluidt geïnteresseerd in de rechtsbuiten. Met het wegvallen van Antony en Sancho op rechtsbuiten heeft Erik ten Hag het niet voor het uitkiezen op die positie.