'AZ haalt ook tweede talentvolle Portugees naar Alkmaar'

AZ lijkt in de Portugese verdediger Alexandre Penetra de vervanger van Sam Beukema in huis te halen. Eerder verwelkomde de Alkmaarders al landgenoot Tiago Dantas. Daarmee krijgt de transferzomer van AZ steeds meer kleur.

Naast het vertrek van Beukema naar Bologna, verkocht AZ ook al Tijjani Reijnders aan AC Milan. Daarbij vertrok Milos Kerkez naar AFC Bournemouth. Onlangs presenteerde AZ met de 22-jarige Dantas een nieuwe middenvelder. De Portugees kwam op huurbasis, met optie tot koop, over van Benfica. Met Penetra lijkt AZ nu nog een Portugees te verwelkomen.

Zo lijkt Penetra dicht bij een overstap van FC Famalicão naar AZ te staan, weten diverse media te melden. Net als Dantas heeft ook de 21-jarige Penetra een verleden bij Benfica. Zo maakte hij in de zomer van 2020 de overstap van de jeugdopleiding van Benfica naar die van Famalicão. In totaal speelde de verdediger, die naast centraal ook als rechtsachter en verdedigende middenvelder uit de voeten kan, zeventig wedstrijden in het eerste. Hoeveel AZ moet neerleggen voor Penetra is niet duidelijk. De waarde van de centrale verdediger wordt geschat op zo'n vier miljoen euro.

Verdedigers AZ

Naast Penetra is er ook nieuws rond de verdedigers die AZ al onder contract heeft staan. Zo weet het doorgaans betrouwbare AZAlerts te melden dat het contract van Pantelis Hatzidiakos opengebroken zal worden. De Griek heeft nog een doorlopend contract tot medio 2024. Eerder verwelkomde AZ met David Möller Wolfe en Denso Kasius al twee nieuwe vleugelverdedigers. Daarbij maakte Maxim Dekker voor het eerst na zijn blessure weer minuten bij Jong AZ, dat oefende tegen AFC Amsterdam. Toch zag AZ ook een verdediger wegvallen. Zo raakte Wouter Goes in het oefenduel met Lech Poznan (4-0) zwaar geblesseerd.