Rode kaart Oranje-international Reijnders blijft zonder gevolgen voor AC Milan

AC Milan heeft in eigen huis een moeizame maar belangrijke overwinning behaald op Udinese. I Rossoneri leken een gemakkelijke avond tegemoet te gaan nadat Samuel Chukwueze vroeg in de wedstrijd voor de 1-0 zorgde. Maar het duel kantelde compleet toen Tijjani Reijnders met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd na het neerhalen van een doorgebroken speler. Ondanks de numerieke minderheid wist Milan stand te houden en de 1-0 overwinning over de streep te trekken. Hierdoor klimt het team van trainer Paulo Fonseca naar de derde plek in de Serie A, terwijl ze Udinese passeren op de ranglijst.

Milan begint sterk, Chukwueze zet snel de toon

Vanaf het begin was AC Milan de dominante partij in San Siro. Met spelers zoals Filippo Terracciano, Samuel Chukwueze en Noah Okafor in de basisopstelling, drong Milan al vroeg aan op een openingstreffer. Het duurde dan ook niet lang voordat de bal in het net lag. Na een aanval via Christian Pulisic kwam de bal bij Chukwueze, die met een geplaatste bal in de verre hoek voor de 1-0 zorgde. Milan leek op dat moment op weg naar een comfortabele avond.

Reijnders ziet rood en verandert het spelbeeld

Hoewel Milan aanvankelijk weinig te vrezen had van Udinese, veranderde de wedstrijd plotseling toen Tijjani Reijnders een rode kaart kreeg. Sandi Lovric werd diep gestuurd door Jaka Bijol en ging naar de grond na contact met Reijnders. Scheidsrechter Daniele Chiffi aarzelde niet en stuurde de Nederlandse middenvelder van het veld. Ondanks protesten greep de VAR niet in, waardoor Milan met tien man verder moest. Kort daarna dacht Kingsley Ehizibue nog gelijk te maken voor Udinese, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers