Uitslagen Champions League, dit zijn de halve finales

Alle kwartfinales van de Champions League zijn gepseeld. Dinsdag plaatste AC Milan zich al ten koste van Napoli en versloeg Real Madrid Chelsea wederom met 0-2. Woensdag stonden de overige kwartfinales op het programma. Dit zijn de uitslagen en halve finales.

Herhaling van halve finale vorig jaar, Real Madrid treft Manchester City

Manchester City versloeg Bayern München in eigen huis al met 3-0 en stond daarmee al met één been in de halve finale. De return in Duitsland leek een formaliteit. En dat was het uiteindeijk ook. Erling Haaland, dit Champions League-seizoen al goed voor elf doelpunten, bleek ook te kunnen missen. De Noor schoot in de eerste helft een penalty hoog over het doel van Yann Sommer.

Dat maakte de spits in de tweede helft meer dan goed met een doelpunt uit een razendsnelle counter. Opvallend moment in de tweede helft was de wissel van Sadio Mané. Hij kwam in de ploeg voor nota bene Leroy Sané. De twee spelers hadden het vorige week in de eerste wedstrijd nog aan de stok met elkaar. Joshua Kimmich schoot op het eind van de wedstrijd nog een penalty binnen, waardoor de Duitsers toch met een opgeheven hoofd de Champions League kunnen verlaten.

Milaans onderonsje in andere halve finale

In de andere halve finale gaan stadgenoten Internationale en AC Milan het tegen elkaar opnemen. Inter won vorige week enigszins verrassend met 0-2 van Benfica. In het eigen San Siro schoot de ploeg met Denzel Dumfries uit de startblokken. Nico Barella schoot de Italianen schitterend op voorsprong. Oud-Feyenoorder Fredrik Aursnes deed nog knap wat terug.

In de tweede helft kwam Inter op een 3-1 voorsprong dankzij een heerlijke treffer van Angel Correa, maar gaf deze toch uit handen. In de vijfde minuut van de blessuretijd kwam Benfica uiteindelijk langszij. Veel spektakel, maar geen halve finale voor de ploeg van Roger Schmidt, de oud-trainer van de PSV.

Wanneer zijn de halve finales van de Champions League?

Gelukkig hoeven we niet al te lang te wachten op de halve finales van de Champions League. Deze worden namelijk op 9 en 10 mei gespeeld, waarna de returns een week later op 16 en 17 mei volgen.

Wanneer is de finale van de Champions League?

Het Atatürk Olympisch Stadion is op zaterdag 10 juni het toneel van de finale van de Champions League.