Mossou toont begrip voor houding van Tadić: "Hij kijkt ook naar de selectie en ziet dat het minder geworden is"

Dušan Tadić is de laatste dagen het onderwerp van gesprek bij Ajax en dat terwijl het over transfers zou moeten gaan en de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Servische aanvoerder van de Amsterdammers is niet tevreden met de huidige kwaliteit van de selectie en heeft daarom besloten niet mee te trainen. VI meldt vrijdagochtend dat de twee partijen al spraken over ontbinding van het contract.

Dat heeft hij in een gesprek met Sven Mislintat kenbaar gemaakt en daarna is hij weer vertrokken op De Toekomst en daardoor opnieuw een training overgeslagen. Dat viel verkeerd bij de achterban, maar de columnist snapt de actie van de aanvaller wel. "Dit zie je natuurlijk vaker. De bestuurders moeten op de centen letten en de spelers en trainer willen vooruit. Dat is bijna een natuurlijk evenwicht."

"Dus ik snap wel dat Tadic er zo in staat, die kijkt ook naar de selectie en ziet dat het minder is geworden in plaats van beter", vervolgt hij. "Er zullen ook nog jongens weg gaan, dus het is maar de vraag of Ajax qua selectie überhaupt aan hetzelfde niveau als afgelopen seizoen kan komen. Dus die zorgen snap ik. Dit is een beetje de tol van afgelopen zomer en daar zal Ajax mee moeten dealen." 

Met 'de tol van afgelopen zomer' doelt Mossou op het gevoerde beleid en de genomen risico's daarbij. Daardoor ziet hij dat er nu noodgedwongen verkocht moet worden om weer een sterke selectie te kunnen vormen. "Ajax is natuurlijk jarenlang de club geweest die de Champions League haalde en durfde te investeren. Dat is een keuze geweest.  Ook hebben ze ervoor gekozen om hele hoge salarissen te betalen en te ageren door snel spelers vast te leggen en zich niet afhankelijk te laten maken. Nu zie je iets anders: ze moeten eerst verkopen. De huishouding is simpelweg te duur voor een seizoen waarin je geen Champions League speelt", klinkt het in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad.

Feyenoord-doelman vertrekt