Dit bedrag wil FC Utrecht krijgen voor Douvikas en Booth!

Bij FC Utrecht verwacht men het druk te krijgen tijdens de aankomende transferperiode. Veel spelers zullen de club verlaten, waaronder Bas Dost, Sander van de Streek en Mark van der Maarel. De contracten van deze spelers lopen deze zomer af. Maar ook Anastasios Douvikas, Taylor Booth en Vasilios Barkas zullen zeker vertrekken van de Domstedelingen. Jordy Zuidam, de technisch-directeur van FC Utrecht, vertelt erover in een gesprek met ESPN

De drie spelers die deze zomer transfervrij kunnen vertrekken uit Utrecht, zijn nog steeds van groot belang voor de rood-witten. Daarom zal de club zeker met hen nog in gesprek gaan. "Met Dost hebben we afgesproken om daar de komende periode over in gesprek te gaan", benoemt Zuidam. "Met Van der Streek hebben we al gesprekken gehad, maar die heeft wel zijn ambities om een stap naar het buitenland te maken geuit. Met Van der Maarel duurt het allemaal wat langer. Dit komt doordat we ook verderkijken dan zijn huidige carrière, of hij daarna ook nog iets kan doen voor ons."

Voor de andere spelers moet wel veel geld op tafel komen, vertelt de technish-directeur. Douvikas is een van de uitblinkers in Utrecht, hij was dit seizoen al goed voor veertien Eredivisie-doelpunten. Wat hij moet opbrengen, maakt Zuidam ook bekend. Samen met Booth moet hij twaalf miljoen euro opleveren. "Als we de club gezond willen houden, moeten we transfers maken. Je probeert je jongens ook wel te behouden, maar je moet realistisch blijven."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers