Alles over PSV - Sporting CP

PSV heeft in de league phase van de Champions League niet kunnen afrekenen met Sporting CP. De Eindhovenaren speelden in eigen huis met 1-1 gelijk. Voetbalflitsen neemt door wat er centraal stond rond dit duel!

Na de nederlaag tegen Juventus in Turijn (3-1) wist PSV in eigen huis de eerste punt van het Europese toernooi te pakken.

Samenvatting PSV-Sporting CP (1 okt 2024)

PSV had veel meer moeten scoren en moest vervolgens laat in de wedstrijd de gelijkmaker incasseren.

(Tekst gaat verder onder de video's)

PSV op rapport tegen Sporting CP

Aan de kant van PSV blonken doelpuntenmaker Jerdy Schouten en aanvaller Malik Tillman uit tegen Sporting CP.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Opstellingen PSV en Sporting CP (1 okt 2024)

PSV moest het tegen Sporting CP doen zonder Joey Veerman, die voorlopig uit de roulatie is. Op het middenveld was er zo plek voor Ismael Saibari, waar Noa Lang en Rick Karsdorp bankten.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Voorbeschouwing PSV - Sporting CP (1 okt 2024)

PSV en Sporting CP waren de enige teams uit de top 10 van Europese competities die dit seizoen nog geen punt hadden laten liggen. Beide clubs hadden hun eerste 7 competitiewedstrijden gewonnen en stonden daardoor op het maximale aantal van 21 punten. Sporting CP kreeg dit seizoen in de Liga NOS slechts 2 tegendoelpunten en scoorde er zelf 23. Bij PSV stond  dit aantal op 4 doelpunten tegen en 21 gemaakt.

Sinds de nederlaag tegen FC Porto (3-4) in de strijd om de Supertaça op 3 augustus 2024, had Sporting CP niet meer verloren. Naast de overwinningen in de competitie, won het ook de eerste groepswedstrijd in de Champions League; 2-0 van OSC Lille. 

Eerdere ontmoetingen PSV en Sporting CP

PSV en Sporting CP kwamen elkaar in Europees verband één keer eerder tegen. In het seizoen 2019/20 van de Europa League won PSV in eigen huis van de Portugezen met 3-2, maar ging op bezoek in Lissabon met 4-0 onderuit.

Sporting CP: opmerkelijkheden voor PSV-Sporting CP (1 okt 2024)

Topschutter Viktor Gyökeres was dit seizoen in 9 duels voor Sporting CP al goed voor 11 doelpunten en 3 assist. Daarnaast scoorde hij voor de nationale ploeg van Zweden in tijdens de interlandbreak van begin september ook nog eens 3 keer in twee interlands, tegen respectievelijk Azerbeidzjan en Estland, waarin hij ook 2 assists leverde.

PSV: bijzonderheden rond PSV-Sporting CP (1 okt 2024)

Bij PSV ontbrak Joey Veerman vanwege een liesblessure. De sterkhouder op het middenveld viel tegen Willem II (0-2) uit. Peter Bosz ging ervan uit dat hij de middenvelder niet kan gebruiken tegen Sporting CP.

Alles over PSV in Champions League.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers