Nieuwe Ajax-trainer steeds concreter in beeld: "Het wordt die kunstgrastrainer uit Noorwegen"

Kjetil Knutsen is de grootste kandidaat om John Heitinga op te volgen bij Ajax. De Noorse trainer van FK Bodø/Glimt wordt nadrukkelijk in verband gebracht met de Amsterdammers en Ajax-watcher Freek Jansen bevestigt dit nieuws.

Sceptisch over 'kunstgrastrainer'

"Knutsen ligt nu op pole position", aldus Jansen bij het ESPN-programma Voetbalpraat. De verslaggever is sceptisch over de eventuele komst van de Noorse oefenmeester. "Als je het hebt over geluiden die nu doorsijpelen, dan is het de naam van de Noorse kunstgrastrainer, die daar ergens tussen de ijsbergen een ploeg traint en nog nooit een team getraind heeft op normaal gras. Dat moet dan mogelijk de opvolger zijn."

Knutsen moet de nieuwe Klopp worden

Willem Vissers sprak onlangs met directeur voetbalzaken Sven Mislintat. De nieuwe technisch directeur hoopt, wanneer Knutsen aangesteld wordt, op een 'Jürgen Klopp-scenario'. "Die hebben ze toen gescout bij Mainz, die toen speelde in de Tweede Bundesliga. Er zijn natuurlijk zat trainers geweest die op deze manier carrière hebben gemaakt. Trainers waar nog nooit iemand van gehoord had, dat willen ze waarschijnlijk ook doen bij Ajax."

Bekijk het hele gesprek hier:

Ook interessant