Mike Verweij: "Gesprek tussen Mislintat en Heitinga schijnt vervelend te zijn geweest"

Sven Mislintat heeft eerder in een interview aangegeven dat hij een 'zeer professioneel' gesprek heeft gehad met John Heitinga. De nieuwe technisch directeur van Ajax moest de interim-trainer wegsturen. Heitinga zou nog twee jaar als hoofdassistent fungeren bij de Amsterdammers, maar die belofte heeft Mislintat uit het contract van het clubicoon gehaald. 

Onvriendelijk gesprek

In #Kick-off de podcast van De Telegraaf komt de uitwisseling tussen Mislintat en Heitinga ter sprake. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij was het gesprek tussen de twee niet zo vriendelijk als de technisch directeur deed voorkomen. "Waar Mislintat zei dat het een heel professioneel en respectvol gesprek is geweest, daar zegt morgen (dinsdag) iemand in de krant over dat hij een hele andere lezing heeft", meent Verweij. "Het schijnt een behoorlijk vervelend gesprek te zijn geweest."

Afspraken niet nagekomen

Heitinga stak afgelopen seizoen zijn nek uit voor Ajax toen Alfred Schreuder moest vertrekken bij de Amsterdammers. Volgens het contract van de oud-international zou er echter wel een functie als assistent vrij moeten komen. "Er staat in zijn contract dat hij ook de komende twee seizoenen in ieder geval de eerste assistent zou zijn bij Ajax, maar daar gaat Mislintat aan voorbij. Dat zou dus nog weleens een staartje kunnen krijgen", voegt Verweij toe. 

Nieuwe trainer steeds dichterbij

Kjetil Knutsen is volgens verschillenden bronnen de grote kanshebber om de trainersfunctie bij Ajax te gaan vervullen. Mislintat gaf al aan met het management van de trainer te hebben gesproken. "Er wordt gesproken en ik denk dat hij bij Ajax op poleposition ligt", aldus Verweij. 

Feyenoord-doelman vertrekt