Feyenoord uitgeschakeld in Champions League na frustrerende avond tegen Atlético Madrid

Het Champions League-avontuur zit erop voor Feyenoord. De Rotterdammers verloren dinsdagavond in eigen huis met 1-3 van Atlético Madrid en kunnen zodoende overwintering in het miljardenbal op hun buik schrijven.

Vooraf was de opdracht duidelijk voor de ploeg van trainer Arne Slot: niet verliezen. Door de 2-0 overwinning van Lazio op Celtic eerder op de avond kon Feyenoord zich geen nederlaag veroorloven tegen Atlético Madrid. Anders zou uitschakeling in de Champions League een feit zijn.

Feyenoord begon dramatisch aan de wedstrijd. Na een klein kwartier kwamen de Madrilenen op voorsprong dankzij een eigen goal van Lutsharel Geertruida. In het restant van de eerste helft had Feyenoord weinig in te brengen, waardoor het halverwege nog 0-1 stond.

Na rust werd Feyenoord wel wat dreigender, maar echt doordrukken lukte de thuisploeg niet. In de 54ste minuut kreeg Santiago Giménez dé kans om Feyenoord op gelijke hoogte te schieten, maar de Mexicaan maaide over de bal heen. Drie minuten later werd er wél gescoord, maar dan aan de andere kant. Mario Hermoso scoorde op prachtige wijze: 0-2.

Een kwartier voor tijd bracht Mats Wieffer de spanning terug door vanuit een corner de bal tegen de touwen te koppen. De feestvreugde in De Kuip was echter van korte duur, want een paar minuten later stond het alweer 1-3. Opnieuw kreeg Feyenoord een eigen goal te verwerken, ditmaal was Giménez de ongelukkige. De mannen van Slot probeerden daarna nog wat uit te richten, maar tevergeefs.

Door de thuisnederlaag tegen Atlético Madrid is Feyenoord uitgespeeld in de Champions League. Lazio en Atlético Madrid zijn niet meer te achterhalen in groep E. Daardoor mag Feyenoord zich na de winterstop melden in de tussenronde van de Europa League. Over twee weken staat de laatste groepswedstrijd op het programma. Dan gaat Feyenoord op bezoek bij Celtic.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Feyenoord - Atlético Madrid’

Feyenoord op Rapport: twee spelers scoren onvoldoende

Feyenoord-fans verslagen na tweede tegentreffer: "Zijn een Europa League-ploeg"

Feyenoord dieper in de problemen: Atlético Madrid op 0-2 door wereldgoal

Kijkers #FEYATL verbazen zich: "Waar is de kolkende Kuip?"

Wat een pech: Feyenoord vroeg op achterstand tegen Atlético Madrid door eigen goal Geertruida