Hilgers schept duidelijkheid en laat interesse links liggen: "Voor mij en mijn carrière heel goed om te blijven"

Mees Hilgers gaat helemaal nergens heen, want de verdediger laat weten dat hij een mondeling akkoord heeft bereikt met FC Twente. De verdediger stond vorig jaar in de concrete belangstelling van Feyenoord en de andere twee nationale topclubs zoeken ook naar defensieve versterkingen.

Desondanks blijft de 22-jarige Hilgers de Tukkers trouw. Ik ben mondeling akkoord met Twente en het is de bedoeling dat ik deze week ga tekenen", laat hij optekenen in gesprek met TC/Tubantia. Dat betekent dat Ajax het vertrek van Jurriën Timber niet kan gaan opvangen met de FC Twente-verdediger en ook in Eindhoven zal men na het mislopen van Thomas Beelen verder moeten zoeken.

Een langer verblijf was echter niet direct in kannen en kruiken, want er moesten een aantal aanbiedingen gedaan worden om Hilgers te overtuigen. "Het aanbod was niet wat ik wilde. En dat is het nu wel. Dan is de keus ook niet zo moeilijk meer. Er was interesse van andere clubs, maar ik denk dat het voor mij en mijn carrière heel goed is nog een seizoen bij Twente te blijven." 

Ook de komst van Joseph Oosting kan hem bekoren, want de oefenmeester heeft al laten weten aan zijn spelers dat er dingen gaan veranderen. "We gaan twee keer in de week extra individueel trainen met de spelers. Dat is top. Voor iedereen is er een plan, waardoor je constant bezig bent. Er is heel veel aandacht voor spelers en dat is zeker op mijn leeftijd heel goed", besluit hij.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers