Blind weerlegt uitspraken van Huntelaar: "Pijnlijk dat het zo wordt neergezet"

Daley Blind kan zich niet vinden in de woorden die Klaas-Jan Huntelaar gebruikte over zijn vertrek bij Ajax. De 32-jarige verdediger heeft de situatie totaal anders ervaren.

"Hij heeft Ajax een verzoek gedaan, eerst via zijn zaakwaarnemer: hij wilde transfervrij vertrekken", vertelde Huntelaar eerder in gesprek met Het Parool. "Daarna gaf hij aan dat hij sinds vorig seizoen met een apart gevoel rondliep. Hij was uitgefloten door zijn eigen fans, er werd geroepen om Nicolás Tagliafico. Dat was toen een klap in zijn gezicht".

In gesprek met de NOS reageert Blind verbaasd op de woorden van Huntelaar. "Ik moet mijn woorden zorgvuldig kiezen. Wat ik vandaag lees in een verhaal van Klaas-Jan Huntelaar... Dat is niet helemaal zoals het gegaan is. Of zoals ik het zie. Daar wil ik later zeker nog over uitweiden en mijn kant van het verhaal vertellen. Hoe het daadwerkelijk gegaan is".

"Ik kan alleen maar zeggen dat mensen die mijn carrière bekijken, weten dat ik een vechter ben. Ik ben niet iemand die wegloopt als ik een keer op de bank zit", voegt de 99-voudig international eraan toe. "Ik vind het pijnlijk dat het waarschijnlijk nu zo wordt neergezet. Maar nogmaals: ik zal mijn verhaal verder nog doen, wanneer ik me daartoe geroepen voel. We gaan zien wanneer dat is. Maar laat ik duidelijk zijn: ik ben het niet helemaal eens met de woorden die Klaas-Jan gebruikt vandaag...".

Onlangs maakte Blind de transfervrije overstap naar Bayern München, maar de geroutineerde mandekker had zomaar voor Antwerp FC kunnen spelen. De technisch directeur van de Belgische club is Marc Overmars, die in februari vorig jaar moest vertrekken bij Ajax wegens grensoverschrijdend gedrag. "Of ik nog bij Ajax had gespeeld als Overmars was gebleven? Die kans is wel groot ja", stelt Blind.