Frank Arnesen volledig overtuigd van Feyenoord-aankoop: "Hij kan de top halen"

Dankzij een bijzondere constructie verzekerde Feyenoord zich deze zomer van de diensten van Francesco Antonucci. FC Volendam betaalt de eerste termijn van de transfersom en als dank speelt de Belgische jeugdinternational dit seizoen op huurbasis bij de Keuken Kampioen Divisie-ploeg. Frank Arnesen, directeur van Feyenoord, vertelt hoe de deal tot stand kwam.

Aan Voetbal International laat hij weten: "Wim Jonk belde me: 'Frank, ik heb een idee. Als FC Volendam willen we Francesco graag houden, alleen kunnen we hem niet betalen. Hij zit bij AS Monaco, verdient een vermogen, maar geld interesseert hem niet. Misschien kunnen we samen wat doen?' Dat triggerde me. Zeker omdat Antonucci al bij ons op de scoutingslijst stond. We maakten een afspraak en het werd een geweldig gesprek."

Arnesen heeft veel vertrouwen in de Belgische middenvelder: "Francesco kan de top halen. Wat mij dan bevalt, is dat Antonucci per se naar Volendam wilde, terwijl hij de clubs voor het uitkiezen had. Francesco voelt dat hij zich daar onder Jonk verder kan ontwikkelen. Het gaat mij niet om leeftijd, maar om mindset. Wil hij leren, in zichzelf investeren? Daarvan zijn ze in Volendam overtuigd. Voor mij was dat goed genoeg om de raad van commissarissen te vragen budget vrij te maken om in deze jongen te investeren."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Het laatste transfernieuws’

Summerville naar Leeds United; ruim 1 miljoen euro

‘Barça en Depay zijn persoonlijk rond, nu nog met Lyon’

Wow! ‘Juventus en Barcelona bereiken akkoord over absurd lage transfersom Suárez’

‘Ajax-verdediger Dest nog altijd in beeld bij Bayern’

'AC Milan meldt zich bij Feyenoord'

Berghuis heeft geen interesse in overgang naar China

'Barcelona wil overbodige verdediger betrekken in deal met Lyon'

'Dit bedrag ontvangt Feyenoord bij een transfer van Berghuis naar China'

Transfer Jeffrey Bruma naar Feyenoord niet aan de orde

Opnieuw tegenvaller voor FC Twente, Ajax laat buitenspeler niet gaan