Spanning loopt hoog op tijdens Ajax-training: Erik ten Hag moet ingrijpen (VIDEO)

Een opvallend moment zaterdag tijdens de training van Ajax: Noa Lang scoort in de partijvorm, maar doet hij dit niet in buitenspelpositie? Het doelpunt werd in eerste instantie toegekend en dit zorgt voor een flinke discussie. De spanning loopt aardig hoog op.. Uiteindelijk besluit Erik ten Hag in te grijpen en het doelpunt af te keuren (niet op beeld vastgelegd). In gesprek met Fox Sports laat hij weten het fanatisme te waarderen, echter moeten de spelers niet te lang doorgaan.

Dat fanatisme is goed, want je zegt het al: het zijn winnaars. Ze doen er alles aan om te winnen en ze moeten alles beïnvloeden om te winnen. Ze moeten de grenzen opzoeken, wij willen beter worden en dat kan alleen maar als je grenzen verlegt."

Toch greep Ten Hag na een discussie van circa 30 seconden in: "Op het moment dat het meer over praten gaat dan over voetballen, dan is het moment om in te grijpen. Ik heb liever dat ze het zelf oplossen, want als we straks een wedstrijd spelen, kan ik vanaf de zijkant niet ingrijpen. Was ik boos? Nou ja, boos. Ik verwacht dat ze weerbaar zijn. Je wilt duidelijk maken hoe ze moeten anticiperen bij discutabele beslissingen van een scheidsrechter of een negatieve opmerking van een medespeler. Je moet de negatieve beslissing accepteren en verdergaan."

Oordeel zelf: buitenspel of niet?

Zou Nou Lang weer een standje hebben gekregen? ;-)