De Ligt met Bonucci én Chiellini bij Juventus? "Nooit, zei Sarri"

Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini zijn door de komst van Matthijs de Ligt niet onomstreden bij Juventus. Dat denkt Luca Bianchin, een Italiaanse journalist die de landskampioen van Italië volgt namens La Gazzetta dello Sport. Zaterdagavond begint voor Juventus het seizoen met een uitwedstrijd tegen Parma. 

"Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci zullen het hem niet gemakkelijk maken", zegt Bianchin over De Ligt in gesprek met de NOS. Volgens de Italiaan past De Ligt zich goed aan aan het leven in Turijn. "Op de twintigste verjaardag van De Ligt zag je op zijn Instagram-story dat hij de kaarsjes uitblies van een taart met de tekst 'Auguri' (Gefeliciteerd, red.). Het zijn kleine dingen, maar het zegt veel. Er zijn buitenlandse spelers in Italië die na vier jaar nog geen woord Italiaans spreken."

Moeilijke voorbereiding

De Ligt kende een lastige voorbereiding met Juventus. Volgens Bianchin komt dat door de trainerswissel die heeft plaatsgevonden. "Het is een heel lastige overgang van Allegri naar Sarri", zegt hij. "In hun manier van werken en hun ideeën over voetbal zijn ze elkaars tegenpolen. Sarri is iemand die elftallen zorgvuldig opbouwt, hij wil domineren met veel korte passes, op balbezit spelen en hoog druk zetten. De spelers van Juventus moeten nu heel anders denken en dat is moeilijk."

De Ligt, Bonucci én Chiellini?

Juventus speelde in het recente verleden regelmatig met drie centrale verdedigers, en met de aanwezigheid van De Ligt, Bonucci en Chiellini lijkt dat op voorhand ook dit seizoen een mogelijkheid. "Tijdens het oefentoernooi in China heb ik vorige maand aan Sarri gevraagd: is het een idee om met alle drie te spelen? Nooit, zei Sarri. Er zijn twee plekken voor drie centrale verdedigers."

"Maar Chiellini zal dit jaar niet meer dan 25 wedstrijden spelen", denkt Bianchin. "Hij is op leeftijd, heeft geregeld fysieke problemen en kiest daarom zijn wedstrijden uit. Dat biedt weer kansen voor De Ligt."

Juventus trapt het seizoen zaterdagavond om 18.00 uur af.