Sturm Graz toont ontzag: "PSV is wereldklasse"

SK Sturm Graz mocht evenjes dromen van een indrukwekkende comeback na de 1-0 voorsprong, maar moest al snel alle ideeën parkeren. PSV kwam nog voor rust terug en ging er zelfs direct vandoor met de voorsprong en na afloop oordeelt de Oostenrijkse selectie dat de Eindhovenaren een maatje te groot waren.

Na afloop van het duel, dat in een 1-3 zege voor PSV eindigde, verschenen trainer Christian Ilzer, Jusuf Gazibegovic en aanvoerder Stefan Hierländer in de perskamer. "We wilden een reactie tonen op de teleurstellende heenwedstrijd. PSV is van wereldklasse, kijk hun kwaliteit maar. We hebben het een half uur goed gedaan, maar uiteindelijk is het duidelijk. De eerste twee goals geven we te makkelijk weg. We wisten dat je daar op dit niveau niet mee wegkomt", aldus de captain.

Ook Gazibegovic sluit zich daar direct bij aan. "Dit was een overtuigende tegenstander, die straft elk foutje af. Dan kun je geen moment verzaken of te laat zijn. Ze hebben zich als wereldklasseploeg getoond en ik denk dat ze dit jaar ver kunnen komen." Ilzer vond zijn ploeg niet volledig kansloos, maar zag wel dat een zege te hoog gegrepen was. "We hadden onze momenten, maar we hebben ze niet benut."

"Het eerste half uur hebben we laten zien wat we kunnen: we komen op 1-0, en PSV liet daarna meteen hun klasse zien. Hun eerste twee goals, in de Oostenrijkse Bundesliga vallen die waarschijnlijk niet. We zakten te ver terug, en kregen meteen de rekening", besluit hij in de Kronen Zeitung.