PSV wankelde eventjes, maar Bosz is blij met resultaat: "Ik vind dat we het behoorlijk gedaan hebben"

Het was niet zo wervelend als dat het een week eerder was, maar PSV wint opnieuw van SK Sturm Graz en plaatst zich nu definitief voor de play-offronde en daarin is Rangers FC opnieuw de tegenstander. Peter Bosz zag een aantal pijnpunten dinsdagavond, maar is zeer tevreden over het resultaat.

Het was een moeizaam begin en de Oostenrijkers kwamen zelfs op voorsprong, maar desondanks blijft de oefenmeester van de Brabanders zeer tevreden over het spel en het resultaat. "Er zijn ook een aantal dingen dat beter moet, maar dat is logisch. Om hier te domineren, in hun stadion, waar het behoorlijk luid is en waar het veld niet optimaal was: dan vind ik dat we het behoorlijk gedaan hebben", zegt hij na afloop voor de camera van Veronica.

Het is Bosz niet ontgaan dat de zwakte van zijn ploeg in de laatste linie ligt en na het duel weet hij direct waar hij mee aan de slag moet. "Dat zit met name in het verdedigend staan als wij de bal hebben. We moesten de restverdediging beter organiseren; zij werden eigenlijk alleen maar gevaarlijk wanneer ze de bal lukraak wegschoten. En natuurlijk weer de spelhervattingen, dat moeten we toch ook beter verdedigen."

Nu wacht een mogelijkheid om revanche te nemen op Rangers FC, want zij zijn de tegenstander in de vierde en laatste voorronde van het miljardenbal. Het heenduel wordt afgewerkt op 22 augustus en op 30 augustus kunnen de Eindhovenaren het tweeluik in eigen stadion beslissen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers