Voorbeschouwing Feyenoord - FC Utrecht: Alles wat je moet weten!

Feyenoord hoopt woensdagavond de eerste helft van het seizoen goed af te sluiten. De ploeg van Arne Slot moet dan in de tweede ronde van de KNVB Beker in zijn eigen Kuip winnen van FC Utrecht.

Prestaties dit seizoen en belangen  

Feyenoord staat inmiddels tweede, met tien punten achter op PSV, na de moeiteloze 0-4 overwinning tegen Heracles Almelo. In de Champions League werden de Rotterdammers uitgeschakeld, waardoor ze het na de winterstop moeten gaan proberen in de Europa League. De eerste tegenstander is wederom AS Roma. In de beker stroomde Feyenoord automatisch door naar de tweede ronde doordat de topclub Europees speelt. 

FC Utrecht staat dit seizoen op een teleurstellende dertiende plek. De Utrechters zijn erg wisselvallig dit seizoen, al zijn ze al negen wedstrijden ongeslagen. Al werd er van die negen wel vijf keer gelijkgespeeld. In de eerste ronde won FC Utrecht met 3-2 van RKC Waalwijk. 

Onderlinge beker edities

In het seizoen 2007/2008 speelden Feyenoord en FC Utrecht in de eerste ronde tegen elkaar. Feyenoord won dat duel met 3-0. De Rotterdammers stoomden door naar de finale, die ze uiteindelijk wonnen met 2-0 van Roda JC. In het seizoen 2015/2016 bereikten zowel Feyenoord als FC Utrecht de finale. Het eindigde in 2-1 voor de Feyenoorders na doelpunten van Michiel Kramer en Eljero Elia. In het seizoen 2018/2019 speelden de twee ploegen wederom tegen elkaar in het Nederlandse toernooi. De speeldatum was net als dit seizoen, 20 december. Feyenoord won in de achtste finale met 1-0.

Bekerfinale 2015/2016:

Een van de meest memorabele edities, is misschien de editie die nooit gespeeld is. Dan hebben we het natuurlijk over het corona jaar 2019/2020 waar het seizoen, dat ten einde liep, werd afgebroken door de KNVB. De bekerfinale is dat seizoen dus nooit uitgespeeld. Nederland was overigens met Cyprus het enige land dat de bekerfinale niet liet afwerken in dat seizoen. 

Afwezigen

Feyenoord: Bij Feyenoord mist alleen Bart Nieuwkoop de laatste wedstrijd van het jaar. 

FC Utrecht: Utrecht mist maar liefst vijf spelers: Mike van der Hoorn, Hugo Novoa, Isac Lidberg, Anthony Descotte en Marouan Azarkan. 

Scheidsrechter en speeltijd

De KNVB heeft scheidsrechter Pol van Boekel voor de wedstrijd aangesteld. De wedstrijd wordt gespeeld om woensdagavond 21:00 uur. De wedstrijd wordt uitgezonden op ESPN 3.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers