'Ajax laat Ocampos onder druk terugkeren naar Spanje'

Volgens Relevo komt er definitief een einde aan de huurperiode van Lucas Ocampos bij Ajax. Het is de verwachting dat de Argentijnse aanvallers dinsdag terugkeert bij Sevilla, nadat deze club Ajax naar verluidt 'onder druk' zou hebben gezet om Ocampos vervroegd terug te laten keren zonder al te veel geld kwijt te zijn.

Een voortijdig einde aan de huurperiode van Ocampos hing al langere tijd in de lucht. De Argentijn kwam afgelopen zomer uiteindelijk op huurbasis over van Sevilla, maar werd nauwelijks gebruikt door Schreuder. De oefenmeester in Amsterdam liet Ocampos in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur (4-0, winst) tien minuten invallen en maakte daarna nog drie keer gebruik van de Argentijn, waaronder één wedstrijd als basisspeler. In totaal kwam Ocampos 114 minuten in actie en produceerde hij goals of assists.

Ajax lijdt naar verluidt verlies van 9 miljoen euro

Ocampos zou in eerste instantie definitief worden overgenomen door Ajax, maar daar stak de Raad van Commissarissen in Amsterdam een stokje voor. Uiteindelijk kwam de Argentijnse aanvaller op huurbasis en werd er voor een periode van één seizoen 4 miljoen euro betaald. Volgens Relevo is Ajax dit bedrag kwijt en draait het naar alle waarschijnlijkheid ook op voor de salariskosten van Ocampos, die worden geschat op 5 miljoen euro. De huurperiode en de voortijdige beëindiging zorgt er voor dat Ajax naar verluidt in totaal 9 miljoen euro heeft geïnvesteerd in de aanvaller die slechts 114 minuten de clubkleuren van de Amsterdammers vertegenwoordigde.