Feyenoord kan zich vinden in harde woorden van Mark Rutte en neemt meer maatregelen

Een woordvoerder van Feyenoord heeft in een reactie aan het Algemeen Dagblad laten weten dat hij de frustratie van Mark Rutte begrijpt. De premier liet maandag aan RTL Nieuws weten dat alle fans in het stadion 'gewoon hun bek moeten houden.' Bij Feyenoord - FC Twente ging het onder meer mis en de Rotterdamse club treft na zondag maatregelen.

"Feyenoord snapt de frustratie bij de premier over de oplopende cijfers. Die delen alle voetbalclubs, want ook wij worden echt keihard getroffen door de pandemie. Er is inderdaad op meerdere momenten kortstondig gezongen, gejuicht en sprake geweest van gefluit of boe-geroep. Ook werd niet door alle bezoekers consequent de anderhalve meter afstand in acht genomen, ondanks dringende verzoeken daartoe."

Feyenoord gaat meer maatregelen nemen: "Om die reden zullen we komende wedstrijd nog weer extra teams inzetten, bovenop de genoemde en reeds massale inzet. Deze teams zullen nog meer gaan toezien op goede naleving van de anderhalve meter-regel, specifiek op vakken waar het afgelopen zondag niet goed ging."