FC Twente voorkomt leegloop en laat sterkhouders niet transfervrij vertrekken

Een leegloop dreigde in Enschede aan het einde van het seizoen 2022/23, daar diverse spelers uit hun contract liepen. FC Twente heeft echter de opties tot verlenging gelicht en gaat zodoende langer door met Max Bruns, Václav Cerny, Mees Hilgers, Gijs Smal en Ricky van Wolfswinkel. 

FC Twente heeft een transfervrij vertrek van sterkhouders als Smal, Hilgers, Van Wolfswinkel en Cerny kunnen voorkomen. Door het handelen van de club uit Enschede liggen de drie eerstgenoemde spelers één seizoen langer vast, terwijl bij Cerny het een optie van maar liefst twee seizoenen betreft. 

Sterkhouders van FC Twente

FC Twente kent een succesvol seizoen en staat momenteel met 47 punten op een verdienstelijke vijfde plek. Cerny, Hilgers, Smal en Van Wolfswinkel hebben een groot aandeel in dit succes. De twee laatsgenoemde spelers kwamen alle competitieduels in actie voor de Tukkers, terwijl Hilgers slechts één wedstrijd mistte en Cerny slechts twee. De Tsjechische aanvaller was goed voor negen treffers en is daarmee clubtopscorer in de Eredivisie. Van Wolfswinkel volgt hem op met zeven treffers voor FC Twente. Bruns is, in tegenstelling tot de eerder genoemde spelers, geen vaste waarde, maar wel een speler met veel potentie en liet in de zeven competitieduels die hij speelde regelmatig een goede indruk achter.

Feyenoord-doelman vertrekt